Dutch Afrikaans Albanian Arabic Armenian Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish English Estonian Finnish French Galician German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Thai Turkish Welsh Yiddish

Van het bestuur 303

phoca thumb m 303Juni 2017 - πάντα ῥεῖ

Zondagochtend 15 april 2018. Zoals bijna elke zondagochtend om kwart voor negen luister ik op radio 4 naar het ZKV van meneer A.L. Snijders. Deze keer begint hij met “alles beweegt en niets verandert”. Dat is een verwijzing naar een heel oud gezegde van de Griekse filosoof Heraclitus die 2500 jaren geleden zijn gedachten uitte. “Alles stroomt” of “πάντα ῥεῖ”; door een rivier stroomt steeds nieuw water, maar toch blijft de rivier dezelfde. Ofwel: alles verandert steeds, maar toch blijft alles hetzelfde. Direct schoot de gedachte door mijn hoofd dat dit ook wel voor ons en onze dwergauto’s geldt. Voor die vele honderden mensen die al die dwergauto’s bedacht en gemaakt hebben. Voor die duizenden kopers en gebruikers van die dwergen vroeger. Voor die vele honderden dwergauto liefhebbers van nu. Het zijn steeds andere mensen elk met zijn of haar eigen karakter en interesse. Maar die autootjes blijven, hoe verschillend onderling ook,  steeds hetzelfde, zij het dat die, voor zover ze de tijd overleefd hebben, van nieuw, via gebruikt, versleten, soms tot wrak geworden, sinds een jaar of 30 weer gerestaureerd en gekoesterd worden. Veel dwergen “stroomden” Nederland binnen, vooral tussen 1955 en 1965. Veel verdwenen weer. Een aantal bleef, een aantal “verdween” weer opnieuw. Het kentekenoverzicht uit de 1 op 20 nummer 302 was een overzicht uit 2014 en is dus niet helemaal up-to-date, maar geeft enig idee hoeveel er hier nog zijn.

Veel DWACcers kwamen de DWAC binnen. Een aantal “verdween” weer uit het ledenbestand. Enkelen zijn er vanaf het begin in 1982 bij! Er komen steeds nieuwe bij. We blijven ongeveer even groot! Veel regels komen onze maatschappij binnen. Veel minder regels verdwijnen weer. Vanaf 25 mei zijn alle organisaties (ook de DWAC dus) verplicht zich te houden aan nieuwe privacy regels. Dat wil zeggen dat je niet alleen ervoor zorgt dat gegevens van DWACcers niet “op straat komen”, waar we al jaren voor zorgen, maar dat we ook op papier vastleggen dat en hoe we daarvoor zorgen. Daarom gaan we bij de komende ALV een voorstel doen om het Huishoudelijk Reglement van de DWAC iets aan te passen.

πάντα ῥεῖ, alles stroomt, alles verandert; maar de DWAC behoudt haar karakter dank zij jullie allemaal. Gewoon doorgaan dus!

Hans Bodewes

Share